Nieuws

Gepubliceerd op: 28 jan 2020 13:30u

SAVE THE PIANO: MISSIE GESLAAGD

Zeer ambitieus en met veel durf trok het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) in 2014, met een ludieke actie in deSingel, de campagne ‘Save the piano’ op gang. Er was zeer veel geld nodig om het pianopark van de Antwerpse School of Arts en haar 3 podiumkunstopleidingen (muziek, drama en dans) in orde te brengen. De studenten hadden een vernieuwd en uitgebreid pianopark nodig want de piano speelt een belangrijke rol in alle podiumkunstopleidingen.

Gepubliceerd op: 16 dec 2019 14:35u

Floris Van der Veken laureaat Oranjebeurs 2020

Student saxofoon Floris Van der Veken is de nieuwe laureaat van de Oranjebeurs 2020.

Gepubliceerd op: 04 dec 2019 13:07u

Benefietconcert 2019

Wie aanwezig was, kan getuigen: het Benefietconcert van 26 november 2019 was één groot feest. De studenten van de jazzafdeling gaven samen met Marie Daulne (ZAP MAMA) een indrukwekkend concert met muziek van ZAP MAMA. Marie Daulne werd zeer terecht opgenomen in de eregalerij van Maestro’s Honoris Causa van de Stichting en alle aanwezigen genoten van een stijlvolle receptie na het concert.

Gepubliceerd op: 29 aug 2019 15:04u

Nieuw Seizoen Aperitiefconcerten

De Vrienden Conservatorium Antwerpen nodigen u van harte uit op de nieuwe reeks Aperitiefconcerten. Laat u verassen door jong talent of laat u meevoeren door de gevestigde waarden. In deze gevarieerde reeks concerten komt iedereen aan zijn trekken!

Gepubliceerd op: 09 jun 2019 11:22u

Creatieve projecten muziek klassiek

Met de Creatieve Projecten wil de opleiding Muziek de studenten in contact brengen met de praktijk door middel van een kunstproject. Naast een artistieke prestatie of artistieke leiding zijn er ook organisatorische, zakelijke en of productionele aspecten die een belangrijke rol spelen, de productie als geheel is even belangrijke dan de individuele prestatie. Samenwerking en co-creatie op een specifieke locatie en in samenwerking met een externe professionele organisatie staan centraal in dit proces. De projecten worden “extra muros” uitgevoerd, binnen een straal van 20 km rond Antwerpen.

Gepubliceerd op: 09 jun 2019 11:18u

Nieuwe educatieve opleidingen

We leiden je op tot Teaching Artist Je kan rekenen op leerzame wisselwerkingen, een stevige portie artistieke inspiratie en interessante samenwerkingen. Je expertise in de kunsten inspireert je onderwijskundige aanpak en vice versa. Lesgeven werkt inspirerend voor leerling én leraar.

Gepubliceerd op: 09 jun 2019 11:16u

Registreer je nu voor de toelatingsproeven van de Master Dans

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen mag vanaf 2020 de master Dans organiseren en vervolledigt zo haar opleidingsaanbod. Daarmee is het de eerste instelling in Vlaanderen die een diploma Dans op masterniveau kan uitreiken.

Gepubliceerd op: 09 jun 2019 11:15u

Winnaars KCA Jazz Award

Het Soet Kempeneer Trio met Bram De Looze aan de piano en Samuel Ber aan de drums won gisteren de eerste Koninklijk Conservatorium Antwerpen Jazz Award! De jury was zo onder de indruk van de tweede finalist, het Roeland Celis kwintet, dat ook zij een plaats krijgen op de affiche van het JazzBoz Festival in Bergen op Zoom.

Gepubliceerd op: 09 jun 2019 11:13u

De nieuwe projecten van Art Educator in Residence 2018-2019

Art Educator in Residence is een talentontwikkelingstraject van Musica Impulscentrum voor Muziek, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en deSingel Internationale Kunstcampus. Een innovatief format op het kruispunt van kunsten en onderwijs. Binnen het opleidingsonderdeel ‘Educatief project’ krijgen studenten Specifieke lerarenopleiding Dans, Drama, Muziek de kans een kunst-educatief en -participatief project voor te stellen. De geselecteerde projecten worden door deSingel, het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Musica optimaal ondersteund in hun realisatie. De drie partners bieden een waardevolle ondersteuning door een complementaire expertise op vlak van kunsteducatie en participatie, organisatie, technische omkadering en communicatie. De geselecteerde projecten krijgen mogelijk aansluiting op de werking en programmatie van deSingel en Musica.

Gepubliceerd op: 09 jun 2019 11:12u

Afstudeervoostellingen Drama

Vanaf 24 mei schotelen we je wekelijks de crème de la crème van de Drama opleiding voor: de afstudeervoorstellingen:

Gepubliceerd op: 09 jun 2019 11:09u

Hoofddocent Schrijven wint de 'Nobelprijs voor jeugdliteratuur'

Hoofddocent Schrijven Bart Moeyaert wint de "Nobelprijs voor jeugdliteratuur" ofwel de 'Astrid Lindgren Memorial Award 2019', dé belangrijkste prijs voor jeugdliteratuur. Proficiat!

Gepubliceerd op: 11 dec 2018 11:06u

Maarten Takken Laureaat Oranjebeurs 2019

Student klarinet Maarten Takken is de nieuwe laureaat van de Oranjebeurs 2019. Deze beurs wordt jaarlijks uitgereikt door het Oranjebeurscomité en de Belgisch-Nederlandse Vereniging in nauwe samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Maarten zal de beurs officieel ontvangen tijdens het nieuwjaarsconcert BENEV. U zal hem hier ook aan het werk horen.

Gepubliceerd op: 28 nov 2018 9:27u

Master Dans

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen mag vanaf 2020 de master Dans organiseren en vervolledigt zo haar opleidingsaanbod. Daarmee is het de eerste instelling in Vlaanderen die een diploma Dans op masterniveau kan uitreiken.

Gepubliceerd op: 27 nov 2018 10:27u

samenwerking met I solisti

samenwerking met I solisti

Gepubliceerd op: 27 nov 2018 10:26u

Student accordeon zorgt mee voor winst tijdens de 'International Accordion Days'

Student accordeon zorgt mee voor winst tijdens de 'International Accordion Days'

Gepubliceerd op: 27 nov 2018 10:23u

Nieuwe doctor in de kunsten

Vorige woensdag stelde Adilia Yip in een volle Witte zaal haar doctoraatsonderzoek "Inventing New Marimba Performance from the African Balafon Music Practice" voor. De percussioniste en marimbaspeelster onderzocht de West-Afrikaanse klanken en muzikale tradities van de balafon. Een balafon is een etnische xylofoon die wordt beschouwd als de voorloper van de marimba, met kalebassen opgehangen onder de houten latten

Gepubliceerd op: 26 sep 2018 10:48u

Emma Lesuis wint Roel Verniersprijs 2018

Emma Lesuis wint Roel Verniersprijs 2018

Gepubliceerd op: 26 sep 2018 10:47u

Prijzen voor oud-studenten Drama

Het was een feestelijk weekend voor de opleiding Drama van het Conservatorium. Niet alleen op het Gala van de Ensors vielen oud-studenten Natalie Broods, Mathias Schoenaerts en Liesa van der Aa in de prijzen, Bruno Vanden Broecke ging aan de haal met de Louis D'or in Nederland.

Gepubliceerd op: 26 sep 2018 10:45u

Alumnus Tijmen Govaerts drie maal op het grote doek

Het gaat hard voor alumnus Woordkunst Tijmen Govaerts, hij is deze herfst in maar liefst drie films te zien: 'Girl', 'Kursk' en 'Wij'.

Gepubliceerd op: 26 sep 2018 10:42u

Alumnus naar China met Evil Empire Orchestra

Drummer Thomas Beckx, alumnus Muziek aan het Conservatorium, geeft met Evil Empire Orchestra, gegroeid uit zijn eindwerk, in oktober zes concerten op een rondreizend jazzfestival in de buurt van Shanghai.

Gepubliceerd op: 26 sep 2018 10:36u

Eerste EP voor Gizmo

De eerste EP van Gizmo is een feit.

Gepubliceerd op: 20 sep 2016 16:00u

SAVE THE PIANO

87 piano’s vervangen of renoveren en daarvoor 600.000 euro inzamelen over vier jaar. Die ambitie wordt deze ochtend met een opvallende en ludieke actie bekendgemaakt door het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Stichting Conservatorium Antwerpen.

School of Arts AP Hogeschool, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen    -    conservatorium@ap.be    -    +32 3 244 18 00