Gepubliceerd op: 11 dec 2018 11:06u

Maarten Takken Laureaat Oranjebeurs 2019

Student klarinet Maarten Takken is de nieuwe laureaat van de Oranjebeurs 2019. Deze beurs wordt jaarlijks uitgereikt door het Oranjebeurscomité en de Belgisch-Nederlandse Vereniging in nauwe samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Maarten zal de beurs officieel ontvangen tijdens het nieuwjaarsconcert BENEV. U zal hem hier ook aan het werk horen.

Gepubliceerd op: 28 nov 2018 9:27u

Master Dans

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen mag vanaf 2020 de master Dans organiseren en vervolledigt zo haar opleidingsaanbod. Daarmee is het de eerste instelling in Vlaanderen die een diploma Dans op masterniveau kan uitreiken.

Gepubliceerd op: 27 nov 2018 10:27u

samenwerking met I solisti

Gepubliceerd op: 27 nov 2018 10:26u

Student accordeon zorgt mee voor winst tijdens de 'International Accordion Days'

Gepubliceerd op: 27 nov 2018 10:23u

Nieuwe doctor in de kunsten

Vorige woensdag stelde Adilia Yip in een volle Witte zaal haar doctoraatsonderzoek "Inventing New Marimba Performance from the African Balafon Music Practice" voor. De percussioniste en marimbaspeelster onderzocht de West-Afrikaanse klanken en muzikale tradities van de balafon. Een balafon is een etnische xylofoon die wordt beschouwd als de voorloper van de marimba, met kalebassen opgehangen onder de houten latten

Gepubliceerd op: 23 nov 2018 9:22u

Maestro Honoris Causa

Raymond van het Groenewoud ontvangt op dinsdag 27 november 2018 de onderscheiding van 'Maestro Honoris Causa' van de Stichting Conservatorium Antwerpen. Deze titel, die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse Benefiet van de Stichting, eert een vooraanstaande persoonlijkheid uit de wereld van de podiumkunsten.

Gepubliceerd op: 26 sep 2018 10:48u

Emma Lesuis wint Roel Verniersprijs 2018

Gepubliceerd op: 26 sep 2018 10:47u

Prijzen voor oud-studenten Drama

Het was een feestelijk weekend voor de opleiding Drama van het Conservatorium. Niet alleen op het Gala van de Ensors vielen oud-studenten Natalie Broods, Mathias Schoenaerts en Liesa van der Aa in de prijzen, Bruno Vanden Broecke ging aan de haal met de Louis D'or in Nederland.

Gepubliceerd op: 26 sep 2018 10:45u

Alumnus Tijmen Govaerts drie maal op het grote doek

Het gaat hard voor alumnus Woordkunst Tijmen Govaerts, hij is deze herfst in maar liefst drie films te zien: 'Girl', 'Kursk' en 'Wij'.

Gepubliceerd op: 26 sep 2018 10:42u

Alumnus naar China met Evil Empire Orchestra

Drummer Thomas Beckx, alumnus Muziek aan het Conservatorium, geeft met Evil Empire Orchestra, gegroeid uit zijn eindwerk, in oktober zes concerten op een rondreizend jazzfestival in de buurt van Shanghai.

Gepubliceerd op: 26 sep 2018 10:36u

Eerste EP voor Gizmo

De eerste EP van Gizmo is een feit.

Gepubliceerd op: 20 sep 2016 16:00u

SAVE THE PIANO

87 piano’s vervangen of renoveren en daarvoor 600.000 euro inzamelen over vier jaar. Die ambitie wordt deze ochtend met een opvallende en ludieke actie bekendgemaakt door het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Stichting Conservatorium Antwerpen.

School of Arts AP Hogeschool, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen    -    conservatorium@ap.be    -    +32 3 244 18 00