Uitreiking Oranjebeurs 2018

Gepubliceerd op: 11 januari 2018 16:33u

De Oranjebeurs wordt sinds 1993 jaarlijks uitgereikt door Benev, de Belgisch-Nederlandse Vereniging, in nauwe samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. De beurs wordt toegekend aan een veelbelovend student van het Conservatorium om deze de mogelijkheid te bieden zijn/haar studies op hoog niveau verder te zetten.

Emanuel Van Mieghem (23), masterstudent Muziek contrabas in de jazz-afdeling, mag de prijs dit jaar in ontvangst nemen.  Emanuel studeert in de klas van Nathan Wouters en Nicolas Thys. Vorig jaar rondde hij de bacheloropleiding Muziek af met grote onderscheiding. Daarvoor studeerde hij bij Janos Bruneel op de kunsthumaniora van Brussel. Emanuel is zeer actief als muziek en betrokken bij heel uiteenlopende projecten zoals; Galop, Suura, Man Staris en Vortex.

In het pianotrio Galop wordt de interactie tussen de drie muzikanten op een ongewone manier benaderd. Bij Suura vormt de muziek een landschap waar aanhoudend gitaar getokkel overlapt met lyrische melodieën. Deze muziek is sterk beïnvloed door poëzie en landschappen. Samen met accordeonist Stan Maris brengt hij eigen composities met 'Man Staris’. Vortex, een kwintet bestaande uit piano, contrabas, drums, trompet en altsax, brengt eigen composities die variëren van lyrische melodieën tot dissonante muziek. Vortex won verschillende prijzen op de Jazzcontest Mechelen en de Brussels Jazz Marathon.  

Emanuel zal tijdens het Verloren Maandag Concert op maandag 15 januari 2018 de Oranjebeurs overhandigd krijgen. Samen met Joseph Nowell (piano) en Julian Vlemickx (drums) vormt hij het JEJ trio, dat die avond zal optreden. 

School of Arts AP Hogeschool, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen    -    conservatorium@ap.be    -    +32 3 244 18 00